Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува освобождаването на Пенка

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува освобождаването на Пенка
Коментари Харесай

По предложение на Цацаров: ВСС освободи зам. главния прокурор Пенка Богданова

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) гласува освобождаването на Пенка Богданова от поста " заместител на основния прокурор ", съобщава 24 часа.

Предложението е на основния прокурор Сотир Цацаров. Той сподели, че Богданова заслужава признателност за работата си, само че й липсва комуникативност и умеене за работа в екип. Тя ще бъде назначена за прокурор във Върховна касационна прокуратура, където има свободен щат.

" Няма да бъде назначаван нов заместител на Цацаров ", стана ясно от изказването му пред прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Сотир Цацаров има общо 5 заместници, в този момент остават 4. Един от тях - шефът на Националната следствена работа Борислав Сарафов е в отпуск, откакто прокуратурата подреди на антикорупционната комисия инспекция по сигнал от медии за имотното положение на неговия наследник.

На съвещанието на прокурорската гилдия беше гласувано и наказване за следователя Бойко Атанасов. Заплатата му ще бъде понижена с 15% поради несъблюдение на служебни отговорности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР